Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е убеден, че срещата на

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е убеден, че срещата на
Коментари Харесай

Зеленски: Срещата на НАТО доближава Украйна до победата

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е уверен, че срещата на върха на НАТО приближава Украйна до победата и приказва за съглашения с сътрудници по отношение на отбраната на украинското небе и бронираните транспортни средства.

Той сподели това на конференция във Вилнюс в сряда, 12 юли.

Много значим миг с опазването на нашето небе. Сега има дребни стъпки напред и те са доста значими. Няма да приказвам за броя на системите за Противовъздушна отбрана " Пейтриът ", само че е значимо, че това решение беше взето. Това е едно нещо. Второто нещо е обвързвано с бронирана техника от разнообразни типове. Има обществена информация, тук няма какво да крием - това са Bushmasters, има и други решения по отношение на бронираната техника ", сподели Зеленски.

Той сподели, че би желал да има " пробив " и във връзка с артилерията, само че този въпрос към момента се разисква. По думите му има прочут прогрес, само че към момента няма съответни решения.

" Силата на оръжията постоянно носи победа на бойното поле ", сподели Зеленски.

На въпрос дали срещата на върха приближи Украйна до успеха, Зеленски сподели: " Да ".

На 11-12 юли в литовската столица се организира срещата на върха на НАТО. На срещата на върха беше оповестено основаването на Съвет НАТО-Украйна.

Зеленски сподели, че Украйна прави оценка признанието, че не се нуждае от План за деяние за участие, с цел да се присъедини към алианса, и го назова добър резултат от актуалната среща на върха.

НАТО съобщи във вторник, че Украйна ще бъде добре пристигнала в алианса, само че не уточни дата или сложи точни условия.

НАТО също по този начин отстрани условието Киев да извърши MAP, лист от политически, стопански и военни цели, които другите източноевропейски народи трябваше да изпълнят, преди да се причислят към алианса. Това на процедура отстрани трудността по пътя на Украйна към НАТО.

Зеленски сподели, че е получил позитивни вести за нови отбранителни пакети, по време на визитата му във Вилнюс, където се срещна с водачите на Англия, Германия, Франция, Австралия и Холандия.

" Можем да кажем, че резултатите от срещата са положителни, само че в случай че имаше покана, те биха били идеални ", сподели той.

Въпреки че членовете на НАТО са единомислещи, че Киев не може да се причисли по време на войната, те не съумяват да реализират единодушие по въпроса какъв брой бързо може да се случи това след края на спора и при какви условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР